PHV ADJAK
De hondenschool voor iedere hond !

De betekenis van ADJAK. 

 

De hond behoort tot de dierenfamilie, bij Biologen bekend als (Canidae)

De wetenschappelijke naam van geslacht en soort is (Canis Familiairs)

De stamboom van de hond gaat ruim VIJFTIG MILJOEN  jaren terug, tenminste VEERTIG MILJOEN jaren verder dan de onze.

Men heeft zijn oorsprong nooit met zekerheid kunnen nasporen en staat er omtrent zijn directe afstammeling niets vast, theorieën zijn er genoeg.

Een aantal geleerden zijn van mening dat de eerste voorouders van de hond een dier is dat (MIACIS) wordt genoemd, dat was en klein vleesetend zoogdier, dat ongeveer VEERTIG MILJOEN jaren leefde en de meeste tijd in de bomen doorbracht.

Anderen daarentegen wensen alleen de wolf als voorouders te erkennen, waarbij zij onderling, dan nog van mening verschillen ten aanzien van door of variëteit.

Zij stellen een ( Monofyletische) afstamming voor.

Een derde theorie meent dat de hond van tenminste twee of nog meer wilde vormen afstammen en dus van Polyfyletische orgine zijn.

Zij noemen als vermoedelijke voorouders de Wolf en de Jakhals.

Vijftien miljoen jaren geleden vinden we dan ook de (Fomarehus) die al meer op de moderne hond leek, een hondachtige vorm had en een hondachtig leven leiden.

Hij leek waarschijnlijk op de Wolf, die ook van zijn afstammelingen zijn, evenals de Prairiewolf, de Jakhals, de Vos en andere typen van de wilde hond.

De meest waarschijnlijke voorouders van de hedendaagse hond en nauw aan hen verwant, is de Wolf, doch wij weten niet of de Wolf van tegenwoordig lijkt op de prehistorische Wolf.

Er kan niet worden ontkent, dat beiden, Wolf en Hond veel gemeen hebben.

De periode van zwangerschap duurt bij vrouwtjes van elk soort even lang, 63 dagen, ook de geboorte en het ontwikkelingspatroon van de nakomelingen zijn gelijk.

Zij delen veel van de zelfde gewoontes, zoals het zich verschillenden malen ronddraaien, alvorens te gaan liggen, het snuffelen aan vuil en kadavers en het begraven van beenderen. De Bronds hond leek veel op de kleine Wolf en tot zijn afstamming rekent men de huidige Wilde hond, ADJAK Caonjavanenais  die rood of bruin geel van kleur is en stijve rechtopstaande oren heeft  ONZE HUIDIGE HERDERSHOND

Map
Info